Over ons

HISTORIE

Op 17 mei 1913 opende de Arnhemse ondernemer Alphons Snoeren een filiaal in de Apeldoornse Dorpstraat (later Hoofdstraat). De in 1893 in Westervoort geboren opa Willem van Essen vestigde zich toen in Apeldoorn om in 1917 de leiding van dit filiaal op zich te nemen. In 1937 nam hij de zaak over omdat Snoeren geen opvolgers had. In 1956 kwam Willem van Essen te overlijden, waardoor dochter Meli op 19 jarige leeftijd voor de zware opgave stond haar vader op te volgen, later samen met echtgenoot Joop. In de afgelopen honderd jaar is Van Essen tweemaal verhuisd. Begonnen aan de Hoofdstraat 94. In 1954 verhuisd naar een groter pand ernaast op Hoofdstraat 96. Toen de zaak in de jaren zestig bijna letterlijk uit zijn jasje groeide, is in 1967 een geheel nieuw pand gebouwd op de huidige locatie, Hoofdstraat 88.

DERDE GENERATIE

De in 2012 totaal vernieuwde zaak wordt nu gerund door de derde generatie, broer en zus Bill en Sylvia die beiden het schoenenvak met de paplepel kregen ingegeven.

HOFLEVERANCIER

Van Essen Schoenen bestond in 2013 honderd jaar en heeft in dat jaar uit handen van burgemeester John Berends het predicaat “Hofleverancier” ontvangen. Het verlenen van het recht tot het voeren van het predicaat “Hofleverancier” wordt gezien als een bekroning van bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit in de afgelopen honderd jaar. Een hele speciale bijkomstigheid is, dat het aan ons verleende predicaat “Hofleverancier” het allerlaatste is, verleend door Hare Majesteit Koningin Beatrix, acht dagen voor de troonswisseling.